Comunicacions

Comunicació al VI Congrés Català de Sociologia

PDF Imprimeix Correu electrònic

La llengua i la frontera

Marta Rovira i Montserrat Treserra han presentat la comunicació “La llengua i la frontera. Una proposta d’anàlisi de la relació entre llengua i imaginaris simbòlics a la Catalunya del Nord” al VI Congrés Català/Internacional de Sociologia, celebrat els dies 25, 26 i 27 d’abril de 2013 a Perpinyà.

A la comunicació es proposa una reflexió global sobre la importància del fet lingüístic com a factor d’arrelament i les condicions que l’afavoreixen.

 

Comunicació al VIII Congrés Basc de Sociologia

PDF Imprimeix Correu electrònic

Inmigración, lengua e identidad: haciendo memoria

Una aproximación a la integración lingüística de los immigrantes de los años 50-70

El Grup d'Estudis de les Identitats va presentar aquesta comunicació al Congrés Basc de Sociologia, que va tenir lloc del 10 al 12 de febrer de 2010 a Bilbao.

La comunicació presenta la recerca Memòria de la llengua en tant que estudi de cas centrat en el barri de Cerdanyola de Mataró de la incorporació o no incorporació al català de persones que migraren a Catalunya entre els 50 i els 70. S'hi presenta l'objecte d'estudi, el context històric, els fonaments teòrics, la metodologia emprada així com els principals resultats obtinguts, especialment els perfils de trajectòries lingüístiques extrets de l'estudi de les trajectòries personals. Podeu llegir la comunicació en el document adjunt.

 

Comunicació al V Congrés Català de Sociologia

PDF Imprimeix Correu electrònic

Memòria de la immigració, memòria de la llengua

El Grup d'Estudis de les Identitats va presentar aquesta comunicació al Congrés Català de Sociologia, que va tenir lloc els dies 17 i 18 d'abril de 2009 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La comunicació presenta els primers resultats de la recerca Memòria de la llengua, especialment centrats en els perfils de trajectòries lingüístiques que ha permès descobrir aquesta recerca. Aquest és el primer text que va aparèixer sobre aquesta recerca que no estava encara finalitzada. Podeu llegir la comunicació en el document adjunt.

 

Comunicació a la 16th Annual ASEN Conference

PDF Imprimeix Correu electrònic

Symbols and the National Representation of the Past

Marta Rovira va presentar aquesta comunicació a la 16th Annual ASEN Conference, que va tenir lloc del 28 al 30 de març de 2006 a la London School of Economics. L'Association for the Study of Ethnicity and Nationalism (ASEN) està presidida per Anthony D. Smith i entre els seus membres hi destaca John Breuilly, John Hutchinson, Montserrat Guibernau, Josep Ramon Llobera, John Rex i d'altres. La seva Conference és un esdeveniment anual en què participen els més prestigiosos experts en nacionalisme, etnicitat i identitats.

En la comunicació essencialment s'hi presentava un model analític de les representacions del passat nacional a partir d'un estudi de cas, la celebració de l'11 de setembre a Catalunya.

 


Guardonats amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012

El nostre treball 'Camins cap a la llengua. Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant' fou guardonat amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012, atorgat per l'Institut d'Estudis Catalans

© 2018 Grup d'Estudis de les Identitats