Novetats

PDF Imprimeix Correu electrònic

Concessió de la I Beca d'estudis de l'associacionisme cultural català

El Grup d'Estudis de les Identitats ha guanyat la I Beca d'estudis de l'associacionisme cultural català, que convoca l'Ens de Comunicació Associativa, amb la proposta “Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català”.

Aquest projecte té com a objectiu “analitzar la capacitat de les associacions culturals catalanes d’incloure la diversitat que conté la societat catalana”. El jurat ha considerat que l’objecte d’estudi és d’especial interès tant per les dinàmiques que s’estan portant a terme els últims anys -de manera espontània- a les associacions culturals, com pel procés social i polític general en què estan immerses, com també vinculada a la cohesió social, que emmarca la presència de nouvinguts en les associacions dins la trajectòria vital d’aquests. Alhora, el projecte es planteja també les modificacions que aquest fenomen genera dins les pròpies associacions.

Darrera actualització de dissabte, 7 de setembre de 2013 19:19
 
PDF Imprimeix Correu electrònic

I Jornada de la Xarxa d’Investigadors en Identitats Polítiques i Socials (XIPS)

El GEI, a través de Marta Rovira, ha participat en l’organització de la I Jornada de la XIPS (Xarxa d’investigadors en identitats polítiques i socials) celebrada l'1 de març de 2013 a la Facultat d'Història de la UB. La jornada va comptar amb les ponències de Jordi Argelaguet, director del Centre d’Estudis d’Opinió, Jordi Casassas, catedràtic d’història de la UB, i Antoni Estradé, sociòleg.

La XIPS és una xarxa de moment informal que té com a objectiu promoure la trobada i l’intercanvi acadèmic entre investigadors joves de les universitats catalanes i de fora que treballin sobre les identitats nacionals, el nacionalisme i l’independentisme. Els membres del GEI Jordi Solà i Enric Saurí també formen part d'aquesta xarxa.

 
PDF Imprimeix Correu electrònic

Premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012

DVD Forjadors de la Diada

L'estudi Transicions lingüístiques, que fou presentat al premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012 atorgat per l'Institut d'Estudis Catalans amb el títol Camins cap a la llengua. Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant, ha estat guardonat amb el premi pel jurat integrat per Miquel Àngel Padilla, Joan A. Argenter, membres de la Secció Filològica, i Xavier Moral, representant d'Òmnium Cultural del Vallès Oriental.

El premi es va lliurar a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans el 26 d'abril de 2012.

 
Més articles...
<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 2

Guardonats amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012

El nostre treball 'Camins cap a la llengua. Models d'incorporació a l'ús del català de les persones d'origen castellanoparlant' fou guardonat amb el premi Jaume Camp de Sociolingüística 2012, atorgat per l'Institut d'Estudis Catalans

© 2018 Grup d'Estudis de les Identitats